top of page
Search

Πώς μπορεί να με βοηθήσει το In Vivo Fertility® Coaching;


Ο δρόμος προς τη σύλληψη είναι ύπουλα μοναχικός και αβέβαιος, με αμέτρητα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η δική μου αποστολή με τα προγράμματα του In Vivo Fertility®.

  • Είμαστε εδώ μαζί για να αντικρύσουμε κατάματα τη μοναξιά που μπορεί να κρύβει αυτό το ταξίδι. ‘Ο άνθρωπος ξεκινά να θεραπεύεται από τη στιγμή που αισθάνεται ότι τον ακούν’ αναφέρει σοφά η γνωστή coach Cheryl Richardson. Φανταστείτε να είναι κοντά σας μια συνοδοιπόρος με γνώσεις και φαρέτρα εργαλείων πάνω στο μεγάλο κεφάλαιο της Γονιμότητας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Μία ‘σύμμαχος’ που μέσα από τις σπουδές, την εκπαίδευση και το προσωπικό της πάθος, έχει κάνει σκοπό ζωής την υποστήριξη των γυναικών και ζευγαριών που προχωρούν σε αυτό το μονοπάτι. Το έχω βιώσει και η ίδια αυτό το ταξίδι: έχω χαθεί στο σκοτάδι του και έχω ξαναγεννηθεί από το φως του.

  • Μαζί αντιμετωπίζουμε και την αβεβαιότητα. Έρευνες δείχνουν ότι γυναίκες με θέματα υπογονιμότητας είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη ή άγχος. Σε αυτό το ταξίδι καθετί μπορεί να γίνει πυροδότης: νέα εγκυμοσύνης στο περιβάλλον μας, μια κουβέντα ή ερώτηση από ένα φίλο ή συγγενή, ακόμη και εικόνες μητρότητας που μας περιτριγυρίζουν. Οι πυροδότες είναι απρόβλεπτοι και μπορούν να έρθουν από οπουδήποτε. Να τους αποκλείσουμε από την καθημερινότητα μας δεν μπορούμε. Αυτό που μπορούμε είναι να μάθουμε να τους διαχειριζόμαστε και να απαλύνουμε την ένταση τους εφαρμόζοντας τεχνικές που βοηθούν στο να ανταποκριθούμε ψύχραιμα, θαρραλέα, με εσωτερική δύναμη και θετικότητα. ‘Δεν μπορείς να σταματήσεις τα κύματα. Μπορείς όμως να μάθεις να σερφάρεις’

  • Πολλοί πελάτες μου περιγράφουν τη διαδρομή προς τη σύλληψη σαν ένα συναισθηματικό roller-coaster. Πόσο εύστοχη παρομοίωση: προσπαθώ και ελπίζω, έχω αγωνία και φόβο, αντιμετωπίζω την απελπισία και την απόγνωση, μόνο και μόνο για να βρω τη δύναμη να ξαναρχίσω από την αρχή! Η αναγνώριση, η αποδοχή και η διαχείριση των συναισθημάτων μας είναι μεγάλο κεφάλαιο της ψυχικής μας υγείας. Τα συναισθήματα μας είναι πηγή σπουδαίων μηνυμάτων και αξίζει να τα ‘αγκαλιάσουμε’. Είναι στο χέρι μας το αν θα τους επιτρέψουμε να μας υποστηρίξουν ή να μας σαμποτάρουν. Μεγάλο μέρος των προγραμμάτων του In Vivo Fertility έχει να κάνει με την αποκωδικοποίηση του συναισθηματικού μας πλούτου και με τεχνικές συναισθηματικής διαχείρισης και διαχείρισης άγχους, βελτιώνοντας την εμπειρία μας, ακόμη και τα αποτελέσματα της προσπάθειας μας.

  • Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όταν προσπαθούμε να συλλάβουμε επηρεάζουν όλο μας το σχεσιακό πλέγμα: τον σύντροφο, τους φίλους, τους γονείς και τους συγγενείς, τους συνεργάτες μας, αλλά κυρίως τον ίδιο μας τον εαυτό. Επηρεάζουν τη ζωή και τα πλάνα για το μέλλον που μπορούμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε. Από την άλλη, η συναισθηματική δοκιμασία της υπογονιμότητας δεν είναι εύκολα κατανοητή από όλους, ιδιαίτερα όταν δεν την έχουν βιώσει οι ίδιοι. Τα προγράμματα του In Vivo Fertility σας βοηθούν να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Να βρείτε και να εφαρμόσετε τις επιλογές που είναι σωστές για εσάς!


Και για τους άνδρες; Πόσο μπορεί να τους επηρεάζει άραγε αυτό το επαναλαμβανόμενο ταξίδι; Η γονιμότητα είναι μεγάλο μέρος και της δικής τους ταυτότητας. Το να ανακαλύψουν στην πορεία ότι είναι και εκείνοι συνυπεύθυνοι στην υπογονιμότητα μπορεί να αποτελέσει μεγάλο ‘χαστούκι’ στην ταυτότητα και το ‘εγώ’ τους. Μπορεί να αισθανθούν ‘ανεπαρκείς’ ως σύζυγοι, ως εραστές, ως σύντροφοι. Πώς άραγε νιώθουν βλέποντας την σύντροφο τους να διαβαίνει αυτό το κατώφλι ξανά και ξανά: απογοήτευση, ενοχές, χαμηλή αυτοεκτίμηση, απομόνωση; Είμαστε κοντά τους – δυνατές ή και λιγότερο δυνατές, με κατανόηση και του δικού τους σιωπηλού ταξιδιού και πάντα με κύριο μέλημα την συναισθηματική υγεία του ζευγαριού σαν ‘όλον’. Αυτό το ταξίδι μπορεί να γίνει το δεύτερο ‘ταξίδι του μέλιτος’ για τη σχέση σας. Ναι, ναι σωστά διαβάσατε – μπορεί πραγματικά να αποτελέσει κομβικό σημείο για ακόμη πιο βαθιά σύνδεση, οικειότητα, κατανόηση, εκτίμηση και αγάπη. Φτάνει να ψάξουμε και να βρούμε τον τρόπο που είναι σωστός για εμάς. ‘Ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς’ κατά τον Friedrich Nietzsche. Και θα τολμήσω να συμπληρώσω ‘πιο δυνατούς μαζί’.

  • Τα προγράμματα του In Vivo Fertility μπορούν να συνεισφέρουν και σε άλλους τομείς της ζωής σας όπου αντιμετωπίζετε προκλήσεις. Τα εργαλεία και οι τεχνικές που θα κάνετε κτήμα σας μπορούν να εφαρμοστούν και να σας συντροφεύουν όποτε και σε όποια περίσταση εσείς τις χρειαστείτε. Αυτή είναι η δική μου αποστολή και ικανοποίηση – η συναισθηματική και ψυχική ενδυνάμωση – το ‘emotional fitness’ – σε όποιο πεδίο της ζωής σας εσείς επιθυμείτε, για τώρα και για πάντα.

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page